Trumps ex-rådgivare riskerar nio års fängelse

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jose Luis Magana/AP/TT
Donald Trumps tidigare rådgivare Roger Stone, tillsammans med sin fru Nydia Stone, i samband med rättegången i november.

Åklagare anser att USA:s president Donald Trumps tidigare rådgivare Roger Stone bör dömas till mellan sju och nio års fängelse.

En jury fastslog redan i november att Stone är skyldig till att ha ljugit för kongressen, förhindrat rättvisan och för att ha försökt påverka ett vittne.

Vilket straff Stone ska få kommer att beslutas av en domare den 20 februari. Maxstraffet för brotten Stone är dömd för är 20 års fängelse, men åklagarsidan bedömer att mellan sju och nio år är ett rimligt straff.

Den 67-årige före detta rådgivaren åtalades inom ramen för den särskilde åklagaren Robert Muellers så kallade Rysslandsutredning – om Moskvas inblandning i amerikansk inrikespolitik inför presidentvalet 2016.

Stone greps i sitt hem i januari i fjol och fälldes i rättegången på samtliga åtalspunkter. Fem gånger ska han ha ljugit inför representanthusets underrättelseutskott, bland annat om sina kontakter med Wikileaks. Han fälldes också för att ha försökt påverka komikern Randy Credico, som skulle vittna inför kongressen och FBI, samt för förhindrande av rättvisan.

PODD Därför gynnas Donald Trump av val-kaoset i Iowa

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om primärvalet i Iowa som slutade med röstningskaos. Hur påverkar det de kommande valen? Gäst är Nivette Dawod, utrikesreporter på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM