Bedragare ringer äldre skåningar – polisen varnar

avAftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Värst drabbat är just nu Helsingborg, men polisen varnar äldre i hela regionen för bedragarna som är ute efter att få offret att logga in med bank-id. Arkivbild.

En ny våg bedrägerier riktade mot äldre har drabbat Skåne igen.

Bedragare utger sig för att ringa från både polisen och banken. Målet är att lura offret att använda sitt bank-id för att logga in.

Flera äldre i länet har de senaste dagarna blivit uppringda av bedragare som utgett sig för att ringa från polisen, som säger att deras bankkonton blivit hackade. Värst drabbat är området runt Helsingborg, uppger P4.

Efter samtalet med de falska poliserna blir de gamla uppringda igen – av en annan skojare som utger sig för att ringa från banken. Nu uppmanas de äldre att logga in på sina bankkonton med hjälp av bank-id.

Nu varnar den riktiga polisen.

Om du blir uppringd av personer som säger sig vara från polisen eller från banken och som uppmanar dig att logga in på ditt bankkonto – lägg på luren och kontakta polisen på telefon 114 14

”Informera gärna dina äldre anhöriga och bekanta, så vi gemensamt kan sätta stopp för bedrägerierna!” skriver polisen i Skåne i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Skåne

Bedrägeri

Bank-id

Brott