Albert, 26, skulle fria – brände ner hemmet

Av: Sophie Tanha

Publicerad:
Uppdaterad:

Historien om hur Albert, 26, friade till Valerija, 22, blir något att berätta för barnen i framtiden.

Värmeljusen engelsmannen använt för att skapa stämning orsakade en våldsam lägenhetsbrand – innan frågan ens hann ställas.

– Gick inte direkt som jag hade tänkt mig, men dagen slutade precis som jag ville, säger Albert, 26, om sitt heta frieri.

Albert, 26, hade dukat upp fint med både ballonger, en flaska Chianti och värmeljus. Vad han inte visste var att han höll på att skapa ett eldinferno.
Foto: SOUTH WEST NEWS SERVICE / TT
Albert, 26, hade dukat upp fint med både ballonger, en flaska Chianti och värmeljus. Vad han inte visste var att han höll på att skapa ett eldinferno.

En flaska Chianti, dussintals ballonger och ett hundratal värmeljus som stavar ut frågan om Valerija Madevic, 22 år, vill gifta sig med Albert Ndreu, 26 år. Han hade planerat frieriet i två veckor och väntat på det perfekta tillfället. Vad kunde möjligtvis gå fel?

– Jag var så nervös, det här var första gången jag friade och förhoppningsvis även den sista, säger Albert i en intervju med Daily Mail.

Rök överallt

Paret, som bor tillsammans i Sheffield, England, träffades via en dejtingapp för ungefär ett år sedan. Båda två tror att ödet fört dem samman och tycker att de är som gjorda för varandra.

När ljusen var tända och spellistan med romantiska låtar ljöd genom lägenheten var det dags för Albert att hämta upp Valerija på väg hem från jobbet. Men under den korta tiden hann gardinerna fatta eld, och strax därefter var eldinfernot ett faktum.

Foto: SOUTH WEST NEWS SERVICE/ TT
Albert Ndreu och Valerija Madevic.

Valerija berättar för tidningen att hon blev misstänksam så fort hon såg Albert dyka upp med blommor i handen.

– När han gav mig dem trodde jag direkt att han måste haft sönder något eller så. Föga visste jag att han hade förstört hela vårt vardagsrum!

– Vi gick upp för trappan mot lägenheten och det var rök överallt. Jag sa åt honom att ringa brandkåren eftersom vårt hem brann. Jag var helchockad, säger hon.

Ännu mer chockad blev hon när Albert, strax efter att de lämnat det rökfyllda trapphuset, bestämde sig för att gå ner på knä framför henne, med ljudet av de annalkande sirenerna i bakgrunden.

– Han visade ringen och jag var mållös. Han sa att han hade tabbat sig – vårt hus stod i lågor – men frågade ändå om jag ville gifta mig med honom. Och jag sa ja!, berättar Valerija Madevic.

Enligt brandkåren kunde elden släckas relativt snabbt och ingen behövde komma till skada.

Foto: SOUTH YORKSHIRE FIRE AND RESCUE
Frieriet gick inte riktigt som Albert, 26, hade tänkt.

Bjuder brandkåren på bröllop

– Förhoppningsvis kan detta vara en slags varning för andra, att kanske kan det bli för mycket av det goda som kärlek, eller ljus, säger Albert.

När det går att bo i lägenheten igen är osäkert. Paret bor tillsvidare hemma hos Alberts kusin, men är lyckliga ändå.

– Det var en så vacker dag, den vackraste i mitt liv, säger Valerija.

Men hon har förbjudit sin fästman att använda ljus och ballonger på ett tag.

Bröllopet vill de ska äga rum på årsdagen för det eldhärjade frieriet. Brandkåren kommer att bjudas in, dels för att kunna tacka dem men också av förebyggande skäl.

– Det gick inte exakt som jag hade planerat det, men hon sa ja, så även om dagen fick en oväntad twist slutade den precis så som jag ville, säger Albert.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN