Uppges ha slagit sitt ex – framför hennes mor

Den misstänkta misshandeln inträffade efter ett nyårsfirande i Malmö.
Den misstänkta misshandeln inträffade efter ett nyårsfirande i Malmö.

Nyårsfirandet med ex-pojkvännen utmynnade i en misshandelsanmälan.

Mannen misstänks för att slagit sin tidigare flickvän i ansiktet.

En händelse som inträffade framför ögonen på kvinnans mor.

Mannen, som är i 35-årsåldern, hade firat in det nya året tillsammans med sin ex-flickvän och hennes mamma i Malmö. På småtimmarna utbröt ett bråk mellan exen - men vad som egentligen hände är de inte överens om.

Enligt kvinnan ska mannen ha blivit mer och mer aggressiv under kvällen och hotat att slå henne. Till slut drog han henne i håret och gav henne ett knytnävslag i ansiktet, trots att hennes mor hunnit gå emellan dem.

Mannen, som nu åtalas för misshandel i Malmö tingsrätt, har å sin sida förnekat brott.

Hävdar att hon slogs

Han erkänner att han blivit arg under kvällen men att han bara tagit tagit i sin ex-flickväns överarm lite lätt. Hon ska då ha svarat med att slå honom på ögat.

Kvinnans version av händelsen stöds dock av flera andra parter.

Hennes mor uppger att mannen bland annat kallat dottern för hora och därefter slagit henne i ansiktet. Även kvinnans nuvarande pojkvän har vittnat, och berättat att han pratade med flickvännen under natten och att hon då sa att hennes ex slagit henne med ett knytnävsslag.

Baranställd såg det hela

Händelsen bevittnades även av en baranställd i Malmö. Han har berättat att han hörde ett lavettliknande ljud och därefter såg mannen slå kvinnan, men han uppfattade inte om slaget träffade ansiktet eller axeln.

Både kvinnan och hennes mor har i vittnesförhör uppgett att det inte är första gången ex-pojkvännen slagit henne, då han på en semesterresa förra sommaren ska ha utdelat en örfil i hennes ansikte.

Kvinnan har även uttryckt en oro för att mannen ska ge sig på henne i hennes hemort.

Omhändertogs omedelbart

– Jag känner honom för bra och jag vet precis hur han beter sig och vad han är kapabel till, har kvinnan berättat i vittnesförhör.

Den nu åtalade mannen omhändertogs av polis kort efter nyårsbråket, vilka dokumenterade de skador som de båda parterna menar att de fått av den andra.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN