Övervakningsfilm visar sekunderna innan Chloes död

1-åriga Chloe dog när hon föll från ett fartygsfönster i Puerto Rico.

Enligt morfadern visste han inte att fönstret var öppet.

Men nu visar övervakningsfilm att han själv lutade sig ut genom fönstret – innan han höll ut Chloe.

Den tragiska händelsen skedde den 7 juli i somras.

18 månader gamla Chloe var med sin morfar i lekrummet på Royal Caribbeans kryssningsfartyg, som låg i Puerto Rico. Sedan föll Chloe ut genom ett öppet fönster, 45 meter ned till cementkajen, och dog.

Morfadern Salvatore Anello, 51, har sagt att han inte förstod att fönstret var öppet. Han lyfte upp Chloe för att hon skulle få knacka på fönsterrutan, ”precis som på sin brors hockeymatcher”, skriver AP.

1,5-åriga Chloe dog efter ett fall på nästan 50 meter från ett kryssningsfartyg.
1,5-åriga Chloe dog efter ett fall på nästan 50 meter från ett kryssningsfartyg.

Anello lutar sig ut

Familjen har stämt Royal Caribbean för att olyckan kunde ske. Som svar släpper kryssningsbolaget nu övervakningsfilm från fartyget – som emotsäger morfaderns version.

På filmen syns lilla Chloe gå fram till fönstret och morfar följer efter. Den öppna rutan är någon meter upp. Salvatore Anello lutar sig ut genom fönstret med huvudet och överkroppen. Sedan lyfter han upp Chloe och håller ut henne i 34 sekunder innan han tappar greppet, skriver AP som tagit del av handlingarna.

”Hans agerande, som ingen rimlig person kunde ha förutsett, var obetänksamt och oansvarigt och är den enda anledningen till att Chloe inte längre är med sina föräldrar”, skriver kryssningsbolaget.

”Jag såg henne falla”

Salvatore Anello eller hans advokat har inte uttalat sig om övervakningsfilmen.

Morfadern åtalades i Puerto Rico i höstas för att ha vållat Chloes död. Han riskerar tre års fängelse om han döms. I samband med åtalet trädde han fram i amerikanska CBS.

– Jag minns att jag försökte hitta henne på golvet. Sedan såg jag henne falla, jag såg henne falla hela vägen ned, säger Salvatore Anello och faller i gråt.

– Jag skrek ’jag trodde det var glas där, jag trodde det var glas där’. Jag säger det fortfarande till mig själv, sade morfadern i november.

Publisert:

LÄS VIDARE