En död och en skadad efter villabrand – utreds som mord

En person har dött och ytterligare en vårdas på sjukhus efter en villabrand utanför Avesta på söndagseftermiddagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en person ha attackerat ett par i villan med kniv och sedan tänt på huset.

Polisen har anhållit en man 50-årsåldern som är misstänkt för mord, mordförsök och grov mordbrand.

Villabrand i Avesta
Villabrand i Avesta

Larmet om villabranden i Karlbo utanför Avesta inkom 16.01. Det rörde sig om en fullt utvecklad brand som startade på balkongen till fastigheten.

När polis och räddningstjänst kom till platsen anträffades en skadad kvinna. Hon fördes till sjukhus med ambulans och flögs sedan vidare med helikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Greps i Avesta

Ytterligare en person befarades finnas kvar i villan. Under måndagsmorgonen berättar polisen att personen dött.

– Det är en avliden och en som är förd till sjukhus. Vi har gripit och anhållit en person under natten. Brottsrubriceringen är mord, mordförsök och grov mordbrand. Det är allt jag kan säga just nu, säger Peter Persson, vakthavande befäl på polisen i Region Bergslagen.

Ska ha attackerats med kniv

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det vara ett par som bor i villan. De båda ska ha blivit attackerade med kniv av en person, som sedan tände på huset.

– Jag kan inte kommentera de uppgifterna alls i nuläget, jag väntar på mer information från förundersökningsledaren, säger Christina Hallin, polisens regionledningscentral.

Den misstänkta gärningsmannen greps på en adress i Avesta vid 18.30-tiden under söndagen. Det rör sig om en man i 50-årsåldern som sitter fortsatt frihetsberövad efter förhör.

Söker vittnen

Polisen vill nu ha in iakttagelser från allmänheten. De som sett något som skulle kunna vara relaterat till händelsen i Brunnbäck, Avesta, under söndagskvällen uppmanas att höra av sig till polisens tipstelefon på 114 14.

Den avlidnas anhöriga har blivit underrättade.

Publisert:

LÄS VIDARE