Sprängdåd

Polisen varnar: Håll ögonen öppna efter bomber

Av: 

Omni-Aftonbladet

Räddningstjänst i Lund på lördagen
Räddningstjänst i Lund på lördagen

NYHETER

Efter senaste årets ökning av sprängdåd uppmanar Malmöpolisen nu allmänheten till ökad vaksamhet – särskilt under sena kvällar och nätter, rapporterar P4 Malmöhus.

– Vi vill uppmärksamma folk på att vara lite mer försiktiga. Ser man något konstigt, som en väska eller ett paket – en bomb kan se ut hur som helst – så är det viktigt att man kontaktar polisen, säger Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö, till SR.

Han påpekar att risken att drabbas är liten men manar ändå till ökad uppmärksamhet.

Det var klockan 02.41 natten till lördag som en kraftig sprängladdning detonerade vid en livsmedelsbutik i Lund. En ung förbipasserande kvinna fick allvarliga ansiktsskador. Vittnen till händelsen har återgett hur kvinnan kort efter explosionen skriker, faller ned på knä och sedan kollapsar på gatan.

Antalet sprängdåd i Sverige har enligt polisen ökat kraftigt. Under första halvåret i år skedde 120 sprängningar i landet, vilket kan jämföras med 83 under 2018. En stor del av dåden inträffade i Skåne.

ANNONS

Mumindagen närmar sig - fira det med att köpa den populära muminmuggen Fiske!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Nationella bombskyddet undersöker en marklägenhet på Högaholm i Malmö natten till onsdag 4 september i år efter en explosion.

Läs också

Publisert:

LÄS VIDARE

”Risken för att man själv drabbas är liten”

Kvinnliga studenten promenerade förbi när det exploderade

ÄMNEN I ARTIKELN

Sprängdåd

Malmö

Kriminella nätverk

Våldsbrott

Brott

Lund

Skåne län