Råttor

Råttor bland mat till flyg från Sverige

Av: 

TT

Skadedjur hittades hos ett företag som levererade livsmedel till flyg. Arkivbild.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

NYHETER

Råttor, bajs och smuts. Det hittade livsmedelsinspektörer när de besökte ett företag som levererade flygplansmat till och från Sverige.

Efter ett anonymt tips gjorde Nyköpings kommun en inspektion hos företaget som levererat mat till bland annat flygningar från Skavsta, skriver Södermanlands Nyheter.

På platsen där företaget hade sin verksamhet fann livsmedelsinspektörerna smuts, döda råttor och råttbajs på golvet tillsammans med chokladförpackningar som råttor ätit sig igenom.

Amal Shabibi, chef för livsmedelsenheten i Nyköpings kommun, beskriver synen som "jättehemsk".

Företag som jobbar med livsmedel till allmänheten måste registrera sin verksamhet hos kommunen, som ansvarar för kontroller. Företaget i fråga hade levererat mat till Ryanair, Jettime och Novair i tre år utan att anmäla det till kommunen.

– Här ser man risken när en verksamhet inte är känd för oss. Förhållandena kan bli så här fruktansvärda. I en verksamhet som får tillsynsbesök blir det aldrig så här, säger Amal Shabibi till tidningen.

Efter besöket förbjöds företaget att fortsätta verksamheten, något som dock hävdes efter löfte om bättring och fler inspektioner. Efter att ha ålagts högsta möjliga sanktionsavgift på 75 000 kronor avregistrerade företaget sin verksamhet i Nyköping.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Montreal–Vegas i Stanley Cup. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Markus hittade spindel – i flygplansmaten

ÄMNEN I ARTIKELN

Råttor

Skadedjur

Nyköping

Stockholm Skavsta Airport

Flygtrafik