Drottningens nya tuffa stil

avKatarina Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Så här är vi inte vana att se vår drottning. Med dunjacka, jeans och vita gympaskor ser Silvia ut som en vanlig besökare på Solliden. 

– Hon ser väldigt sportig och fräsch ut, och håret är väldigt trendigt, säger stylisten Eva-Lena Rylander.

Kungaparet har synts till flera gånger under sin semester på Öland. För någon veckan sedan handlade det om idéträdgårdar i slottsparken på Sollidens slott och i helgen var det dags igen. Då var 300 gamla fordon utställda runt slottet, bland annat kungens gamla trampbil från 50-talet. 

1 av 3 | Foto: BIRGER LALLO/Kungahuset
Drottningens jacka kommer från Canada goose.

Kungen och drottningen dök upp och pratade med utställare och allmänhet, båda var ledigt klädda men drottningen hade en klädstil som vi normalt inte brukar se.

– Hon har verkligen klätt sig efter situationen och ser ut som många i publiken, säger stylisten Eva-Lena Rylander, som bland annat brukar ge en tittare ny stil i SVT-programmet ”Go’kväll”.

– Det här tror jag att hon har tagit efter kronprinsessan Victoria som är en mästare på att passa in dit hon kommer, hon är otroligt duktig på det. 

– Jag tror att drottningen är lite påverkad av sin dotter i det fallet. 

Elegant touch

Klädd i mörka, smala byxor, vita gympaskor och en lättviktsdunjacka hade drottning Silvia en sportig stil med en elegant touch.

– Det är stilsäkert och klassiskt, säger Eva-Lena Rylander.

– Men det skulle inte vara lika snyggt om hon inte hade använt sig av lager-på-lager-principen.

– Under dunjackan har hon en kraglös jacka och en snygg skjorta vilket fulländar stilen och ger klädseln en högre modegrad.

Drottningens jacka kommer från Canada goose, ett exklusivt märke som prinsessan Madeleine också använder sig av. Skorna är från det italienska märket Superga.

– Vita gympaskor är väldigt trendigt just nu, och särskilt med lite högre sula, säger Eva-Lena Rylander som också berömmer drottningen för hennes hår.

– Normalt sett brukar hon ha håret lite mer fixat, säger Eva-Lena. Men här är det mer naturligt, och inte så fastsprejat. 

– Det är jättevackert, och färgen är också fin.

– Just nu är det populärt med den här typen av naturliga hår.

Drottningens byxor ser vid första anblicken ut som jeans.

– Men jag tror att det är samma byxor och kavaj med ett mönstrat tyg som hon använde vid ett besök i Sydafrika i januari i år.

– Det gör också stilen mer dressad. 

Drottningen är aldrig fel klädd?

– Nej, hon är alltid snygg och allting är noga genomtänkt. Jag tror att hon har ett finger med i spelet själv, och släpper inte sin klädsel till en stylist.

– Hon vet vad hon vill ha och i Sverige är det verkligen en bedrift att pricka rätt eftersom vädret kan variera så snabbt. 

Vad tycker du om drottningens nya, tuffa stil?

– Jag tycker att hon ser cool ut, verkligen.

1 av 5
Ljusblå skjorta med button down-krage, 999 kronor, Gant.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Solliden

Mode