Coronatester blandades ihop

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Coronatester vid fyra hälsocentraler i Västra Götaland blandades ihop. Arkivbild.
Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix/TT
Coronatester vid fyra hälsocentraler i Västra Götaland blandades ihop. Arkivbild.

Patienter som covidtestats vid fyra vårdcentraler i Partille, Herrestad, Bengtsfors och Dals-Ed i Västra Götaland har fått sina provsvar sammanblandade, rapporterar Bohusläningen.

QR-koderna på provrören har blandats ihop med remisser på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Det rör sig om totalt 70 personer, som nu uppmanas att ta om sina prover. Samtliga hade milda symptom, men nio av de testade visade sig vara smittade med det nya coronaviruset.

– Det är så klart väldigt olyckligt. I värsta fall kan det ju innebära att nio personer har haft en pågående covid-infektion, men har fått ett negativt provsvar, säger Lars Palmqvist, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, till tidningen.

PODD Därför pratas det så mycket om T-celler

I diskussionerna kring människors immunitet mot covid-19 har allting handlat om antikroppar. Nu menar vissa forskare att det kan vara minst lika viktigt att vi pratar om det som kallas för T-celler. Så - vad är T-celler för någonting - hur skiljer de här sig från antikroppar - och varför menar vissa att de här T-cellerna tyder på att långt många fler är immuna mot covid-19 än vad vi tidigare känt till?

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad: