Östhammar

Grundvattnet sjunker – restriktioner i Östhammar

Av: 

Aftonbladets lokalredaktion

Ajabaja. Från och med 18 maj är det kommunala dricksvattnet i  första hand till för dryck, mat och hygien, meddelar kommunen som infört restriktioner
Ajabaja. Från och med 18 maj är det kommunala dricksvattnet i första hand till för dryck, mat och hygien, meddelar kommunen som infört restriktioner

NYHETER

Grundvattenmagasinen är fortfarande otillräckliga i Östhammars kommun och nivåerna sjunker. Från och med 18 maj gäller därför restriktioner för den som använder kommunalt vatten, rapporterar P4 Uppland.

Dricksvatten i kranen ska från och med nu i första hand användas till dryck, mat och hygien, skriver kommunen på sin hemsida.

Restriktionerna gäller tills vidare.

Här är reglerna för den som har kommunalt vatten i Östhammar:

  • Vattna inte med dricksvatten, varken nyplanterad eller befintlig växtlighet, annat än med vattenkanna. Det gäller för enskilda bostäder, flerfamiljsfastigheter, offentliga och privata verksamheter. Samla upp och använd regnvatten till bevattning istället.
  • Fyll inte pooler eller badtunnor med dricksvatten. Det gäller även uppblåsbara pooler, badtunnor och spa-bad. Fyll istället poolen med sjövatten från tankbil eller besök de kommunala simhallarna och badplatserna.
  • Bevattna inte fotbollsplaner, tennisplaner eller liknande med dricksvatten.
  • Tvätta inte bilen med dricksvatten med vattenslang eller högtryckstvätt. Vi hänvisar istället till auktoriserade tvätthallar och självservicehallar som återanvänder tvättvattnet.
  • Tvätta inte fasader, altaner och staket eller liknande med dricksvatten med vattenslang eller högtryckstvätt. Det gäller oavsett om det är du som fastighetsägare eller en inhyrd entreprenör som utför arbetet.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Villaägare med pool får inte fylla den med kommunalt vatten i år.
Publisert:

LÄS VIDARE

Stölder fortsätter – båtmotorer hett byte vid kusten

ÄMNEN I ARTIKELN

Östhammar

Vattenbrist

Miljöfrågor

Uppland