Ica-tjuv stal pengar från sjuka Ellies bössa

avNicole Gustafsson, Eneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

I veckan skakades Ica Sellnäs av ett inbrott. Bland stöldgodset fanns pengar till en insamling som skulle gå till treåriga Ellie, som lider av det sällsynda tillståndet Krabbes sjukdom.

– Tar man pengar från en insamling som ska rädda ett barns liv, då har man verkligen sjunkit som lägst, säger Emil Westlund, Ica-handlare på Ica Sellnäs.

1 av 4 | Foto: Ica Nära Sellnäs.

Det var natten mot onsdagen som Ica-handlaren Emil Westlund fick ett samtal om hans butik i Sellnäs drabbats av inbrott, vilket Dalarnas Tidningar uppmärksammat.

Lyckligtvis fungerade butikens inbrottssystem och inbrottstjuvarna fick inte med sig något från kassan. Men de kom över lotter och till Emils förskräckelse hade de tömt en särskild insamlingsbössa vid kassan.

– Hur kan den personen lägga huvudet på kudden och sova gott om natten efter att ha gjort något som det här? säger han till Aftonbladet.

Var insamling till sjuka Ellie

Insamlingsbössan innehöll pengar till treåriga Borlängebon Ellie som lider av Krabbes sjukdom. Det är en sällsynt sjukdom och forskningsläget kring den är tunt, vilket gör att möjligheterna att få vård i Sverige är begränsade.

När Emil fick höra om hennes öde ville han göra det han kunde för att stötta familjen som sparar ihop till vård i USA.

– Det har berört mig som småbarnspappa väldigt mycket och jag har velat hjälpa på det sätt jag kan. Bössan skulle inspirera andra att samla in pengar, berättar Emil.

Bössan hade samlat in några tusen kronor.

Emil: ”Så himla lågt”

Tjuven ska ha fastnat på övervakningskameran och Emil har fått höra att utredningsläget ser bra ut enligt polisen. De var på plats snabbt efter händelsen och nu hoppas Emil att de skyldiga åker fast.

Men det som berört Ica-handlaren mest är just att de stal från en insamling.

– Det är så himla lågt. Tar man pengar från en insamling som ska rädda ett barns liv, då har man verkligen sjunkit som lägst, säger han.

Aftonbladet har fått tillåtelse att publicera bilder på familjen, som inte uttalar sig i denna artikel.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Borlänge

Dalarna

Inbrott

Brott