Alla ombord omkom när plan störtade i Nepal

TT-AP-AFP

Publicerad 2022-05-30

Vy från staden Pokhara, en populär turistdestination i Nepal. Arkivbild.
Vy från staden Pokhara, en populär turistdestination i Nepal. Arkivbild.

Samtliga 22 ombord det plan som störtade i nepalesiska bergen har dödförklarats. Räddningsmanskap har funnit kvarlevor från 21 av dem som var i planet när lyfte på söndagsmorgonen.

– Jag mottar med sorg bekräftelsen att samtliga ombord på flyget Tara air är döda, sade Neapels premiärminister Sher Bahadur Deuba på sociala medier på måndagseftermiddagen. Han sände samtidigt sina kondoleanser till anhöriga, rapporterar Times of India.

Vraket efter flygplanet hittades på måndagsmorgonen, och räddningspersonal fann därefter flera kroppar. Av dem som befann sig ombord kom två från Tyskland och 13 från Nepal, förutom besättningen som bestod av tre nepaleser.

Planet skulle flyga en vanlig turistrutt när det försvann strax efter att det lyft på söndagsmorgonen. Dåligt väder och bristande sikt försvårade eftersökningarna, men på måndagsmorgonen lokal tid meddelade militären att vrakdelar från det störtade planet påträffats längs med en bergssida.

Flygledartornet förlorade kontakten med planet kort efter start från Pokhara, cirka 20 mil väster om huvudstaden Katmandu. Det var då på väg mot bergsbyn Jomsom, ungefär 20 minuters flygväg bort och en populär destination för vandrare.

Nepals flygturism har expanderat kraftigt de senaste åren och klättrare och vandrare flygs till platser som är svåra att nå till fots.