Nyheter

Kvinna död i olycka på E4 – man gripen

Av: 

TT

En kvinna omkom och flera personer skadades i en trafikolycka på E4. Arkivbild.
En kvinna omkom och flera personer skadades i en trafikolycka på E4. Arkivbild.

NYHETER

En kvinna i 40-årsåldern omkom och flera personer skadades vid en trafikolycka på E4 ett par mil norr om Hudiksvall på lördagseftermiddagen. En man har gripits misstänkt för brott i samband med olyckan.

Enligt Helahälsingland ska det ha varit en personbil och en husbil som frontalkrockade varefter ytterligare två bilar körde in i de krockade ekipagen.

– Det var en mycket allvarlig olycka där en person avled och ytterligare fem personer skadades, säger Andreas Wikström, räddningstjänstens yttre befäl, till nyhetssajten.

Polisen uppger att en person gripits.

– Det är en ung man som är misstänkt för olika brott i samband med olyckan. Han var förare i ett av fordonen, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisen, till TT.

Larmet om olyckan kom vid 17.30-tiden. De skadade fördes till sjukhus i Sundsvall och Hudiksvall, för flera av dem är läget allvarligt.

Vad föraren misstänks för är ännu inte klart.

– Nu gäller det att försöka få en klar bild av vad som har hänt och framöver höra de som är inblandade, säger RLC-befäl Daniel Winge.

Olyckan inträffade på en sträckning där mitträcke saknas. Sex ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till platsen och trafikanterna uppmanades att släppa fram räddningsfordonen.

E4 stängdes av helt i flera timmar under räddningsarbetet och trafiken leddes om.

Publisert: