Man som stal bil och hundar har anhållits

Av:  TT

Polisen jagar en misstänkt rånare i Sölvesborg. Arkivbild.
Polisen jagar en misstänkt rånare i Sölvesborg. Arkivbild.

En kvinna i Sölvesborg misshandlades och rånades på sin bil i Sölvesborg. I bilen som gärningsmannen åkte i väg med satt även kvinnans hundar – som senare hittades. En man i 20-årsåldern har anhållits för dådet.

Polisens jakt började direkt efter att polisen fått larmet på fredagskvällen. Arbetet gav resultat och på lördagsmorgonen hittades kvinnans bil och hundarna, som var välbehållna. Senare kunde även den unge gärningsmannen gripas, han var då redan efterlyst och anhållen i sin frånvaro.

Polisen larmades klockan 22.18. Kvinnan ska då ha lyckats kontakta polisen och berättat att hon misshandlats och rånats av en för henne okänd man vid Kämpaslätten i norra Sölvesborg. Brottsplatsen beskrivs som någon form av industriområde och kvinnan ska ha blivit intvingad i en bil.

– Hon har blivit tillfälligt frihetsberövad, därefter har gärningspersonen stulit hennes bil, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

Det är oklart vilken typ av form av våld som gärningsmannen använde, eller hur pass allvarligt skadad kvinnan blev. Men hon fördes med ambulans till sjukhus.

Händelsen rubriceras som människorov och rån.

Publisert: