Kan kinesiska jättebolaget orsaka en ny finanskris?

DAILY Har skulder motsvarande Finlands BNP

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Ett av Kinas största fastighetsbolag har skulder upp över öronen. Bolaget Evergrande verkar i en bransch med hög risk och nu har det gått helt åt skogen. I måndags hamnade hela världens börser i gungning på grund av fastighetsbolagets existentiella kris.

Hur har Evergrande hamnat i den här situationen och vad kan det leda till? Hur ska Kinas ledare Xi Jinping agera, kommer företaget att räddas? Är det rätt att få vibbar från finanskrisens början med Lehman Brothers-kollapsen? Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily.

Gäst: Ekonomijournalisten Joakim Rönning på Nyhetsbyrån Direkt.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren och Amanda Hemberg Lind.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE