Välgörenhet

Polisens fina gest – till äldre mannen efter fruns bortgång

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

Den äldre mannen förlorade nyligen sin fru och lämnades i ett tomt hus när fruns familj tog hennes ägodelar. Då bestämde sig den lokala polisen för att göra något utöver det vanliga, skriver Daily Mail.

En äldre man lämnades i ett tomt hem efter att hans fru gått bort och hennes familj tagit alla saker. När två poliser i engelska Ladywood i Birmingham, där händelsen utspelade sig, fick höra om detta gjorde de något utöver deras vanliga arbetsuppgifter. De dök upp vid hans tröskel med nödvändiga varor till mannen samt en tv, mikro och brödrost. Mannen som blev rörd av gesten brast ut i gråt, skriver Daily Mail.

Poliserna gjorde en kopp te till honom och rostade mackor samt installerade och visade hur hans nya tv fungerade. Bilder på polisens twitterkonto visa hur en av dem håller mannens hand medan de tittar på ett tv-program. På en annan bild ser man hur de visar honom hur fjärrkontrollen fungerar.

Han förlorade sin fru nyligen och hennes familj har försvunnit och tagit alla hennes ägodelar vilket lämnat honom i ett tomt hem. Greaves och Rogers levererade och satte upp saker åt den äldre gentlemannen – det var ett tårfyllt ögonblick och han var extremt tacksam”.

Sakerna hade de fått med hjälp av välgörenhet. Nu hyllas poliserna för sin insats.

Underbart gjort! Lokalpolisen är exakt där de ska vara. I hjärtat av samhället där de pratar med invånarna och skapar relationer, ökar förtroendet samt tilliten till vår fantastiska polisstyrka. Tack”. skriver en person och ”Jag älskar det här...det gör mig glad”, skriver en annan på Twitter.

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Publisert:

LÄS VIDARE

Polisen tvekade inte när hon hörde gråtande spädbarnet

ÄMNEN I ARTIKELN

Välgörenhet

Birmingham