Kvinna död i kraftig villabrand

NYHETER

En kvinna dog i en villabrand i Lerum i kväll.

Räddningstjänsten arbetar fortfarande med släckningen.

– Vi har upprättat en förundersökning om mordbrand, säger Lars Tunefjord, biträdande vakthavande befäl på polisen i Västra Götaland.

Polisen fick larmet 18:35.

Treplansvillan i Lerum brann då redan kraftigt och enligt larmet kunde det finnas en människa kvar i villan.

"Vi kommer vara på plats hela natten"

Under räddningsarbetet påträffades kvinnan död. Identiteten på den avlidna kvinnan är ännu inte fastställd men polisen misstänker att det är den 88-åriga kvinna som bor i villan.

– Vi är på plats och håller på med rökdykning. Det är fullt pådrag. Vi har inget under kontroll än så länge, säger Johan Larsson, ledningsoperatör vid räddningstjänsten i storgöteborg, till TT.

Vid 20.45 meddelade räddningstjänsten att branden börjar vara under kontroll - samtidigt som villan inte längre går att rädda.

– Vi är kvar på plats och håller fortfarande på med släckningsarbetet. Branden är under kontroll men det kommer att bli en totalskada av huset. Vi har 30 man på plats och räknar med att vara kvar på plats hela natten, säger Bosse Anderssson, stabschef på räddningstjänsten i Göteborg.

Polisen rubricerar tills vidare branden som en mordbrand.

– Tills vi vet varför det började brinna är det den rubriceringen som gäller. Så får teknikerna visa om det är ett brott eller inte ett brott, säger Lars Tunefjord, biträdande vakthavande befäl på polisen.