Anhöriga i sorg efter olyckan

Av: Ida Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 46 | Foto: PRIVAT
Catherine och Robert Lawton från Springfield Lake var ombord på Malaysian airlines flight MH370 från Kuala Lumpur till Beijing.

Anhöriga världen över är i sorg och chock.

De 228 passagerarna på planet som försvann utanför Malaysia kom från 14 olika länder.

Bland de saknade finns en grupp kinesiska konstnärer och sex personer från Australien.

Planet försvann från radarsystem när det kommit ut över havet.

Ombord fanns utöver de 228 passagerarna 12 besättningsmän.

Bland de saknade finns två spädbarn.

”Gillade att resa”

Sex passagerare är från Australien, skriver News.com.au.
Rodney och Mary Burrows och Catherine och Robert Lawton från Springfield Lakes tros ha rest tillsammans.

Grannarna till Lawton beskriver dem som ett ”underbart par”. Caroline Daintith, som bott på gatan tvärsöver paret, säger att resor var en stor del av deras liv.

Ett par från Sydney, Li Yuan och Gu Naijun, bekräftas också vara bland de saknade resenärerna.

– Våra tankar är hos familjerna och vännerna till dessa australiensare. Vi sänder också våra kondoleanser till familjerna till de övriga passagerarna och till de länder som har påvekats, i synnerhet Kina, Indonesien och Malaysia som hade ett flertal medborgare på detta plan, säger en talesperson för Australiens Handel- och utrikesdepartement till News.com.au.

Konstnärer på väg hem

Bland de saknade resenärerna finns en grupp bestående av 24 kinesiska konstnärer som deltagit i en konstutställning i Kuala Lumpur. Konstnärerna är hemmahörande i Beijing, Shanghai och provinser såsom Jiangsu, Shanding, Sichuan och Xinjiang, skriver Jakarta Post.

Fyra av passagerarna är franska medborgare som bor i Beijing, skriver Le Figaro. Och enligt Le Monde är det en kvinna på 51 år, hennes två barn, en flicka på 13 år och en 16-årig pojke. Samt ytterligare en flicka på 17 år.

Parlamentet i Idonesien har bekräftat att indonesiska medborgare som var incheckade på Malaysian Airlines plan saknas efter flygolyckan.

– Vi har precis tagit emot ett brev från vår ambassad där vi bekräftar antalet indonesier ombord. Det var sju stycken och inte tolv som det först rapporterades om, säger Tatang Tazak, vid Indonesiens utrikesministerium, enligt Jakarta Post. 

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN