God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

Publicerad:

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Påkörd bilist jagade smitare

Sedan två bilar krockat i Nässjö blev den påkörde bilisten förvånad när den andra bilen raskt lämnade platsen.
– Anmälaren, personen som körde bilen som hade blivit påkörd, följde efter bilen som smet och gav oss positionerna, säger Peter Ström från polisen till Smålands Dagblad.

Läs hela artikeln

Grönt ljus för ny kubansk grundlag

Kuba har ett utkast till en ny, något moderniserad grundlag. Den återspeglar hur staten släpper sitt helhetsgrepp om ekonomin, men fastställer fortsatt Kommunistpartiets envälde.

Läs hela artikeln

Julkorten kan nå fram – stulen postbil hittad

300 hushåll i Luleå får något mycket exklusivt dan före dopparedan – söndagsutdelning av julpost och andra brev. Detta sedan en brevbärarbil som stulits nu är återfunnen.
– Den hittades efter att polisen fått tips från allmänheten, säger Markus Trautmann vid Postnords pressjour till P4 Norrbotten.

Läs hela artikeln

Visar resultatet av tuffa viktkampen

Skådisen Drew Barrymore, 43, vill slå hål på myten om Hollywood. Nu väljer hon att berätta om både med- och motgångar för sina följare på Instagram. ”Vad jag inte kan dölja är att vissa dagar är svåra och inte så vackra”, skriver hon.

Läs hela artikeln
Rickard Olssons uppmaning till SVT: Sluta byt julvärd
Hugh Grant om olidliga detaljen i julfilmen ”Love Actually”

Otäcka bilder efter Karlsson-knocken

Erik Karlsson är inte mest känd för sina tuffa tacklingar. Men mot Los Angeles i kväll satte svensken in en rejäl tryckare på Austin Wagner. Kanadensaren fick ledas av isen – till synes helt groggy.

Läs hela artikeln
Olsen nollade Ronaldo – men Roma föll ändå
Mikaela Laurén om oron: ”Då kanske man blir helt knäckt”

Lämna din jacka – och värm en medmänniska

För att hjälpa människor i utsatthet har man slagit upp en vägg i Uppsala där du kan lämna din gamla vinterjacka till någon som behöver värme.

Läs hela artikeln

”I Kanada behövs inga gula västar”

PERNILLA ERICSON: ”Hur ska världen klara den hotande klimatkrisen? Om det är något som Gula västarnas demonstrationer i Paris, Marseille och Bryssel har visat, så är det att omställningen för klimatet måste göras med en rättvisetanke.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publicerad: