Han gråter blod

avNatalie Roos Holmborg

NYHETER

Calvino Inman, 15, gråter blod. Läkarna är förbryllade och har aldrig varit med om något liknande.

– Mina ögon blöder, säger pojken.

Foto: Splash News/ABC

Femtonårige Calvino är från Tennesse i USA och hans ögon blöder flera gånger om dagen. Ibland i en hel timme och helt utan förvarning.

– Det känns som tårar och mina ögon blir vattniga. När tårarna kommer känns det ibland som om det brinner ur ögonen, säger Calvino till Yahoo News.

"Skrämmande"

Första gången pojkens mamma Tammy Mynatt upptäckte det rinnande blodet från sonens ögon kontaktade hon omedelbart läkare.

– Det mest skrämmande i mitt liv var när han tittade på mig och sa" Mamma, kommer jag att dö?", säger mamman.

Pojken har undersökts av flera specialister och genomgått mängder av undersökningar. Men läkarna är fortfarande helt frågande och blodet från ögonen är ett mysterium.

"Aldrig sett något liknande"

– Alla läkare säger att de aldrig sett något liknande. Jag vill verkligen att någon ska säga att de sett detta och att de kan hjälpa oss. Vi reser dit vi måste bara någon kan hjälpa mitt barn, vädjar mamman Tammy.

Tänkbar sjukdom

Ett tänkbart sjukdomstillstånd skulle kunna vara Haemoloacria, då personen producerar tårar delvis bestående av blod. Men tillståndet som troligen orsakas av hormoner är ytterst sällsynt och rör vanligtvis endast fertila kvinnor.