Har du Spotify – byt lösenord

Av: Linda Hjertén

Publicerad:
Uppdaterad:

Musiktjänsten utsatt för intrång

Musiktjänsten Spotify har utsatts för intrång.

Nu uppmanas användarna att byta lösenord.

På Spotifys egen blogg skriver personalen att en okänd grupp människor förra veckan lyckades göra intrång i Spotifys kontoregister.

– Vi blev hackade av despotify. Det finns det en teoretisk chans att de skulle kunna hacka enskilda användares information. Långt i från alla användare är berörda. Det rör sig max om tiotusen, men vi vill komminucera det tydligt, säger Sofia Bendz, marknads och kommunikationsansvarig på Spotify.

Hackarna kan då ha fått tag på ett stort antal krypterade lösenord samt uppgifter om användares adresser, kön och födelsedatum, skriver personalen på bloggen.

Kreditkortsnummer ska dock inte ha kommit ut.

En miljon användare

Spotify uppmanar nu alla användare som registrerat konto hos dem innan den 19 december i fjol att byta lösenord. Problemet brukar vara att användarna kanske har använt samma lösenord även på andra tjänster.

Den svenskutvecklade musiktjänsten Spotify, som strömmar musik över internet, nådde för några dagar sedan en miljon användare.

– Vi uppskattar inte att folk försöker hacka vår tjänst men vi tolkar det som att många vill att vår teknik blir mer öppen, och det är något vi kommer att jobba på, säger Sofia Bendz.

Publicerad: