Hultsfredsfestivalen!

NYHETER

Robinson–Eriks bästa tips

1 av 3 | Foto: Johan Edling

Just nu strömmar tusentals ungdomar från hela landet ner mot Småland. Lilla orten Hultsfred blir än en gång översållad med festande, smutsiga och lyckliga människor.

– Mina bästa sommarminnen är från Hulstsfredsfestivalen, säger Robinson-Erik Rydberg, som besökt festivalen flera gånger.

Den 8 juli smäller det igen i lilla småländska Hultsfred. För 23:e gången annordnas den musikfestival som har kommit att bli Sveriges största. Sedan 1986 har ungdomar vallfärdat hit för att se de hetaste banden, bada i lera och festa så som man bara kan göra på festival.

Veteranbesökaren Magnus Bergkvist, 26, från Stockholm har besökt festivalen fem år i rad.

— Det bästa med Hultsfred är konserterna, känslan och gemenskapen. Mitt bästa festivalminne är Radioheads spelning på Hawaiiscenen 2003. Då kom jag bort från mina vänner och blev sen knuffad längst fram. Sedan var det den bästa spelning jag någonsin sett, jag var helt euforisk, berättar han.

The Sounds och The Killers

Även Erik Rydberg, 24, från Åkersberga är en riktig festivalräv. Innan han blev Robinson-Erik med hela svenska folket efter sin medverkan i 4:ans överlevnadsprogram hade han redan hunnit besöka festivlen flera gånger.

– I år tror jag att The Sounds kommer att göra en bra spelning. De har turnerat så mycket i U.S.A. nu så deras show är säkert bra.

Även Magnus Bergkvist tror på The Sounds inför årets festival.

– Sedan skulle jag säkert se Kings of Leon och The Killers.

Dyrt

Att besöka Hultsfredsfestivalen under alla dagarna, 8 – 11 juli, kostar 1490 kronor. Sedan tillkommer resa, mat och dricka.

– Ett riktigt bra tips är att ta med dig mycket mer pengar än du tänkt. Det går åt mycket mer än man tror, framförallt eftersom man äter hela tiden. Man är vaken så mycket och dricker så mycket öl att man hela tiden vill äta. Och det kostar. Sedan finns det också massa små stånd som säljer roliga bootlegs och annorlunda skivor som är kul för de som är intresserade av musik, säger Magnus Bergkvist.

Håll i hatten, ta med tält, pengar och ett glatt humör så kör en av Sveriges största musikfestivaler igång. Idag.

Minimedia