Kontroversielle professorn trivs bäst i jordgubbslandet

NYHETER

Roger Wallis sommarpratar i P1 idag.

Idag sommarpratar professorn Roger Wallis i radio P1. Han kommer troligtvis att prata en hel del om den kontroversiella fildelningsdebatten. När han inte tar strid mot skivindustrin eller komponerar Melodifestivalvinnande musik, då trivs han i blommmande sommar-Småland.

Roger Wallis

Roger Wallis är en kontroversiell man, som förutom professor emeritus titeln från Kungliga Tekniska Högskolan, också kan titulera sig civilekonom, journalist, kompositör och musikproducent. Bland annat. Senast det stormade kring den gamle BBC-korrespondenten är när han vittnade i Pirate Bay-rättegången och blev en av huvudpersonen mitt i folkstormen mot skivbolagen. Redan 1991 doktorerade han på temat hur ny teknologi påverkar musikindustrin. Dagens sommarprat kommer delvis att handla om det.

– Troligtvis blir det en hel del avslöjanden kring dagens polariserade debatt om fildelning och vad som är ”lagligt” eller ”olagligt” i internetåldern, säger han själv på Sveriges Radios hemsida.

Vad är det bästa med sommaren?

– För mig är toppen på sommaren sista biten av juni och början på juli. Då är det som allra bäst att leta efter godsaker i jordgubbslandet tillsammans med mina barnbarn Nadine, Erik och Oskar. Vi plockar jordgubbar, samtidigt som peoner och rosor blommar och doftar.

Har du något bra tips för oss som ska semestra i Sverige i sommar?

– Smålands vackraste by, Näsby utanför Vetlanda. Där finns jag när jag inte är hemma på Lidingö. Får jag vara där med barnbarnen, då är allt helt perfekt!

Lina Thorén / Minimedia