’Känner du igen mig?’

avEric Tagesson

NYHETER

Hittades ute på gatan Har total minnesförlust Polisen: Ett mysterium

Vet du vem mannen på bilden är?

Det vet han inte själv.

– Jag behöver hjälp, säger han till TV3:s ”Efterlyst”.

Vädjar om hjälp I TV3:s ”Efterlyst” vädjar nu mannen efter hjälp att identifiera sig själv. Polisen har inte kunnat hjälpa honom, trots kontakter med både nationella och internationella migrationsverk.

Det har gått nästan en månad sedan mannen, som ser ut att vara i 60-årsåldern och bara pratar engelska, hittades sittande utanför polishuset i Malmö.

Hade fått en stroke

Han fördes till sjukhus där det konstaterades att han fått en mindre stroke. Mannen minns efter stroken inte vem han är, eller hur han hamnade i Malmö.

Han talar flytande engelska, men ingen svenska.

– Någon måste känna igen mig. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag ser ingen väg ut ur det här fruktansvärda, säger han till ”Efterlyst”.

Han säger att han har svaga minnen av att han vaknade upp på sjukhuset i Malmö, men innan dess är det blankt – han minns ingenting.

Visste inte var han var

– Jag kan inte säga någonting om vem jag är.

Han visste inte ens att han befann sig i Sverige, än mindre hur han kommit hit eller varför.

Polisen i Malmö har,

sedan mannen hittades, på alla tänkbara sätt försökt få reda på vem han är. Men eftersom han saknade såväl id-handlingar som minne behöver de nu allmänhetens hjälp.

– Mannen har alltså ingen som helst aning om vem han är eller var han kommer ifrån. Han har tappat minnet totalt. Vi har på många olika sätt, både internationella, nationella och migrationsverk, försökt ta reda på vem mannen är, men vi har inte lyckats med

detta och kommer inte någon vart mer, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör på polisen Malmö till Efterlyst.

Polisen behöver hjälp

Sedan han skrevs ut från sjukhuset bor mannen på ett hotell i utkanten av Malmö.

– Först och främst vill jag komma bort från hotellet och vara ensam någonstans där jag kan tänka på alla de här problemen. Jag har miljoner tankar i mitt huvud: Varför? När? Hur? Jag vet inte vad jag ska göra.

När mannen hittades

hade han en vinröd och brun skinnjacka, mönstrad skjorta och ljusa byxor.

Nu behöver polisen, och inte minst mannen, hjälp att lösa gåtan.

– Ja hela den här historien är för oss ett stort mysterium och vi vill ju ha detta uppklarat så fort som möjligt, säger polisens Lars-Håkan Lindholm.

Mannens vädjan är enkel.

– Snälla hjälp mig att få reda på vem jag är.