19-årig svensk kvinna terrormisstänkt

Av: Natalie Roos Holmborg

Publicerad:
Uppdaterad:

En 19-årig kvinna från Stockholm är en av de tre svenskar som gripits misstänkta för koppling till terror-organisationen al-Qaida i Pakistan. Kvinnan har tidigare gripits för terrormisstankar i Somalia, rapporterar TV4 Nyheterna.

Under fredagen bekräftades att svenske Mehdi Gezhali, som för fem år sedan släpptes från Guantanamo, är bland de tre svenskar som gripits i Pakistan. Enligt TV4:as källor är en av de andra gripna en kvinna från Stockholm.

Gripits tidigare

Kvinnan har även gripits för misstankar om terrorism för två år sedan i Somalia. Därefter flyttades hon till Etiopien och med UD:s hjälp kunde hon föras tillbaka till Sverige.

Tolv misstänkta

Även ett barn ska ha varit bland de gripna uppger en anställd vid säkerhetspolisen i Dera Ghazi Khan till TV4 Nyheterna.

Enligt uppgifter till den pakistanska tidningen The Nation greps tolv utländska medborgare misstänkta för att ha kopplingar till al-Qaida i den nordvästra delen av landet den 28 augusti i år. The Nation uppger att sju av de gripna turkar, en iranier, en ryss – och tre svenskar.

Publicerad: