Protest mot Muhammedsatir – journalist sköts

Över 300 demonstranter och polis har drabbat samman utanför det franska konsulatet i Karachi i Pakistan, rapporterar pakistansk tv.

Demonstranterna protesterade mot en satirteckning av profeten Muhammed, rapporterar flera medier.

En AFP-fotograf skadades i en skottlossning men klarade sig utan livshotande skador.

Det är religiösa Jamaat-e-Islamipartiet som uppmanat till demonstrationer i hela landet mot publiceringen av nya satirteckningar föreställande profeten Muhammed i satirtidningen Charlie Hebdo.

Enligt BBC deltog hundratals personer i demonstrationen, varav majoriteten aktivister från Jamaat-e-Islamipartiet.

Använde tårgas och vattenkanoner

Demonstranterna försökte ta sig in på det franska konsultatet i Karachi för att överlämna en skriftlig protest men stoppades av polis i entrén. Vittnen berättar hur polisen använde batonger, vattenkanoner, tårgas och sköt skott i luften för att skingra demonstranterna.

– Runt 350 personer ville gå in på det franska konsulatet och när polisen försökte stoppa dem började de skjuta mot polisen, säger polisens talesman Abdul Khaliq Sheikh till AFP.

Enligt BBC har sammanlagt tre personer skadats i sammandrabbningarna. En polis och en journalist räknas till de skadade.

AFP-fotograf skottskadad

Den skadade journalisten uppges vara AFP-fotografen Asif Hassan.

Enligt lokal polis skadades fotografen efter att ha blivit skjuten av demonstranter - mitt under en skottlossning mot polisen.

– AFP-fotografen Asif Hassan skadades efter att skott avlossats av demonstranter, polisen har inte avlossat några skott, uppger polischefen Abdul Khaliq Sheikh, enligt Reuters.

Kulan ska ha gått igenom Asif Hassans lunga och passerade genom hans bröst. Fotografen har opererats och hans tillstånd uppges vara stabilt.

– Hans skador är inte livshotande och han har talat med sina kollegor, säger Seemi Jamali, en talesperson vid Karachi Jinnah Hospital, till AFP.

Manifestationerna kommer dagen efter att premiärminister Nawaz Sharif fördömt karikatyrerna.

Publisert: