Nyheter

Här stjäls bilen – med tolvåring i baksätet

Av: 

Hanna Aler Sjöqvist

Clara Jansson

NYHETER

Pappan lyckades få ut sonen i sista sekund: ”Jag reagerade på instinkt”

Jack råkade ut för varje förälders mardröm.

Han stannade bilen och gick ur för att hjälpa en man som låg till synes avsvimmad på vägen.

Då rusade mannen upp och stal bilen.

I baksätet satt Jacks tolvårige son.

Den dramatiska bilkapningen fångades av en övervakningskamera den 4 oktober i Törnskogstunneln i Sollentuna norr om Stockholm.

En okänd gärningsman kommer i hög hastighet körande i en stulen hyrbil. Plötsligt krockar han med Johan som också kör i den två kilometer långa tunneln. Båda bilarna kvaddas. Johan är skadad och sitter kvar i sin.

Den till synes desperata gärningsmannen går då ut och försöker stoppa andra bilister genom att skrika ”hospital, hospital". Ingen stannar.

”Handlade på ren instinkt”

Då fejkar mannen en svimning mitt framför Jack som kommer åkande i sin vita Fiat. När han springer ut för att hjälpa till får han sitt livs chock. Gärningsmannen kastar sig upp och in i Jacks bil för att stjäla den. Vad han inte vet är att Jacks tolvåriga son sitter i baksätet.

– Det var dramatiskt, jag handlade på ren instinkt och utan att tänka, säger Jack till Brottscentralen.

Han lyckas i sista sekund dra ut sonen ur bilen. Båda hamnar på körbanan.

– Min son mår bra idag men han var lite tyst och chockad direkt efter händelsen, säger Jack.

Johan som blev påkörd skadades i krocken.

– Jag är okej idag men något skadades i mitt knä så det måste jag åtgärda. Jag vill att man får tag i den här mannen så att ingen annan hamnar i samma situation, säger Johan.

Signalement

Jacks bil hittades senare nära Ullna golfbana i Åkersberga, nära två mil österut, även den krockad. Polisen tror att gärningsmannen tagit sig vidare till fots. Nu går de igenom teknisk bevisning men behöver allmänhetens hjälp för att få tag på mannen.

– Han är 30-40 år gammal, snaggad, var klädd i jeans och blå huvtröja vid brottet och han är runt 180 centimeter lång med smal kroppsbyggnad, säger Sollentunapolisen Curt Ahnlund.

Mannen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel och märkesförfalskning, eftersom bilen han först körde var en hyrbil med utbytta registreringsskyltar.

Har du tips om händelsen? Kontakta polisen på 114 14 eller mejla tips@brottscentralen.se.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter