Två svårt skadade i takras i Kämpinge

Ett tak på ett fritidshus har rasat in i Kämpinge utanför Malmö. Minst två personer är allvarligt skadade.

– Det ser ut som att det varit jordbävning, säger Fritz Schibli från Top news.

Det var strax före lunchtid i dag som taket på ett fritidshus i Kämpinge rasade in. Två personer vårdas nu på akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö.

– Det handlar om två unga män. Den ena är i tjugoårsåldern och den andra är i tjugofemårsåldern. Båda kom in med allvarliga skador, säger Anna Möller på pressjouren, region Skåne.

Sjukhuset har även tagit emot en tredje person med någon form av skador.

Enligt Anders Kindberg, inre befäl på Räddningstjänsten syd, befann sig två av de tre personerna inne i huset när det rasade.

– Det var en person som var utanför huset också som är svårt chockad, säger han.

Räddningstjänsten och flera ambulanser var under söndagseftermiddagen på plats och alla tre personerna fördes till sjukhus i ambulans.

– Huset har rasat ihop helt och hållet, det ser ut som att det varit jordbävning. Jag såg hur en av personerna bars på bår med nackfixering, säger Fritz Schibli från Top news som var på plats tidigare i dag.

Vad som orsakade olyckan är i nuläget oklart.

– De höll på att riva taket och var kanske oförsiktiga på något vis. Så taket ramlade in, säger Anders Kindberg.

Enligt uppgift från SOS Alarm arbetade de tre personerna som hantverkare och var inhyrda för att renovera huset. Ingen annan än de tre ska ha varit i huset när det rasade. En anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka har gjorts.

Publisert: