Dömde helikopterpiloten släppt från fängelset: 'Vill göra tv'

Alexander Eriksson, 39, som dömdes för inblandning i det spektakulära helikopterrånet släpptes i dag från Storboda-anstalten.

Nu vill han få tillbaka sitt gamla liv.

– Tv är det jag kan göra och det jag är bra på. Jag är en berättare, säger han till Aftonbladet.

Eriksson dömdes till åtta års fängelse för att ha flugit den helikopter som användes vid det spektakulära rånet mot en värdedepå i Västberga i Stockholm i september 2009. På torsdagen var hans straff avtjänat och han är nu en fri man efter drygt fem år i fängelse.

Alexander Eriksson blickar nu framåt och vill allra helst hitta tillbaka till sitt gamla liv där han jobbade med tv.

– Min förhoppning är att jag ska kunna göra något inom det jag gjort tidigare. Tv är det jag kan göra och det jag är bra på. Jag är en berättare. En producent som vill berätta på olika sätt. Någonstans i den kedjan vill jag vara, säger han när Aftonbladet möter honom under hans första dag i frihet efter fängelsetiden.

”Avtjänat mitt straff”

Alexander har hela tiden hävdat sin oskuld. Att vissa inte tror honom får han leva med, menar han.

– Jag utgår från att de som har insikt och de som känner mig utgår från det. De som har en annan uppfattning kan jag inte göra så mycket åt. Nu har jag suttit den här tiden och tycker man att jag var skyldig så har jag i så fall avtjänat mitt straff. Jag hoppas att man nu låter mig komma tillbaka och att jag får möjlighet att arbeta och få bli en del av samhället, säger Alexander Eriksson.

Ser fram emot joggingturer

De fem åren i fängelse ser Eriksson som bortkastade. Samtidigt vill han se det goda i det onda.

– Alla människor behöver lite lugn och ro i livet, tid att tänka över vad som är viktigt.

– Nu måste jag resa mig ur det här. Jag ser de här fem åren som förlorade, men jag kan heller inte gråta över spilld mjölk och jag måste också gå vidare, säger Alexander Eriksson.

Som fri man ser han nu fram emot vardagliga saker.

– Att få gå upp på morgonen och ta en joggingrunda runt sjön på morgonen – och vara med mina barn.

Publisert: