Palestinsk bilattack mot israeliska soldater

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Majdi Mohammed
Attacken inträffade på den ockuperade Västbanken på måndagen.

Två palestinier dödades och en israelisk soldat skadades i en bilattack mot israeliska soldater nordväst om staden Ramallah på måndagen.

I attacken körde tre palestinier på israeliska militärer med en bil. En soldat skadades allvarligt och den israeliska militären öppnade eld mot angriparna. Israeliska medier rapporterar att två av palestinierna dödades. Den tredje skadades lätt, enligt Israels militär.

Dådet skedde omkring en mil nordväst om staden Ramallah på den ockuperade Västbanken.

Lovar hårda tag

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har beordrat att husrannsakningar ska genomföras i de palestinska gärningsmännens hem.

– Vi kommer med kraftfulla tag fortsätta att kämpa mot mördarna och mot terrorism överallt, säger Netanyahu.

Den palestinska militären ifrågasätter den israeliska versionen och kallar det för en "avsiktlig beskjutning" från de israeliska soldaterna.

"Det är otänkbart att tre unga män planerar en attack mot ockupationssoldaterna med en bil. Det skulle i så fall vara en", säger den palestinske presidenten Mahmud Abbas rådgivare i ett uttalande till den palestinska nyhetsbyrån Wafa.

Flera döda

Under 2015 och 2016 utfördes flera bilattacker på Västbanken av palestinier utan uppenbara kopplingar till militanta grupperingar, men den här sortens attacker har sedan dess blivit allt mer ovanliga.

Minst 250 palestinier i Gaza har dödats av israeliska styrkor sedan i slutet av mars förra året, de flesta i samband med gängprotester. Två israeliska soldater har dödats under samma period.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Palestina

Israel

Ramallah