Hon hittades av personalen

NYHETER

29-årig tvåbarns- mamma mördad på sin egen krog

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
MYCKET BLODIGT Polisen är mycket förtegen om händelsen, men klart är att mordet på den 29-åriga tvåbarnsmamman Violeta Godevska varit mycket blodigt. Dörrknackning i området har inte gett några konkreta tips och inga gripanden har gjorts. Polisen vädjar om tips från allmänheten.

HEDEMORA

Ett brutalt mord på en tvåbarnsmamma skakar Hedemora.

Restaurangägaren Violeta Godevska, 29, mördades natten till i går på sin krog mitt i centrum.

Kvinnan hittades av personalen på förmiddagen.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
Hedemoraborna Mika Hedman och Niklas Persson är chockade.

Den populära restaurangen och puben hade i lördags öppet som vanligt. Men om det mycket grova våldsbrottet ägde rum under öppethållandet vill polisen inte avslöja.

– Brottet har skett någon gång under den sena kvällen eller natten, säger polisens förundersökningsledare Kent Asp.

Violeta Godevska hittades död i restauranglokalen av personalen. Klockan 10.56 larmades polisen.

Vädjar om tips

En kraftig polisstyrka på 15–20 personer arbetade i går med att undersöka brottsplatsen – bland annat förstärkt med två tekniker från Stockholm. Den tekniska undersökningen pågick långt in på kvällen.

– Det är en stor lokal. Det tar tid att säkra bevis, säger Rolf Johansson, polisinspektör från Avesta som i går arbetade på brottsplatsen.

Rättsläkare från Uppsala undersökte sent i går kväll kvinnans kropp på platsen.

Grannar och människor i närområdet hördes under dagen men dörrknackningen har gett dåligt resultat. Några gripanden av misstänkta har inte gjorts.

Polisen behöver allmänhetens hjälp och vädjar om tips.

Sönerna togs om hand

I övrigt är polisen mycket förtegen om omständigheterna kring brottet. Klart är att det som enligt polisen med all sannolikhet är ett mord varit mycket blodigt. Någon skottlossning har inte ägt rum.

Utredningen av det misstänkta mordet fortsätter i dag.

– Hur det fortsatta arbetet kommer att se ut är mycket beroende av vad tekniker och rättsläkare kommer fram till, säger Kent Asp.

Kvinnans identitet var enligt Kent Asp inte helt fastställd i natt. Men poliskällor har bekräftat för Aftonbladet att den döda är den 29-åriga tvåbarnsmamman Violeta Godevska.

Kvinnans två söner, 11 och 12 år, togs i går till annan ort av anhöriga.

”Det är fruktansvärt”

Hedemoraborna var i går chockade av mordet. Nyheten om att ägarinnan till den populära lunchrestaurangen och puben mördats togs hårt.

– Det är fruktansvärt. Aldrig tidigare har ett mord av den här typen skett i centrala Hedemora. Snart vågar man inte bo kvar här, säger Niklas Persson, 18.

Carl Hjelm