Ulrika ute ur Fame Factory

NYHETER

En tjej mindre i tävlingen

1 av 4 | Foto: Johan blev vinnare av veckofinalen för första gången.

Åter igen var det ett starkt startfält som deltagarna presenterade denna veckofinal. Trots detta krymper antalet elever och denna gång var det Ulrika som fick lämna skolan och kamraterna.

Så hade det åter igen blivit hög tid för tävlingsnerverna att komma i skakning. Kvällens jury var som vanligt en stark samling personligheter från musikvärlden.

Eftersom det var Ulrikas och Dajanas allra första final tog Tobias pulsen lite extra på dessa två men sen var det bara att sparka igång det alla väntat på?

Jerker gick starkt ut med sin egna poppiga låt ”Tillsammans”, uppstöttad av en fyra man stark kör.

”Giving Up” var kvällens souligaste låt och framfördes av Dajana medan Dennis ”Movin’ Groovin” var en riktig diskodunkare. Punkiga rock-tjejen Ulrika sjöng låten ”Invisible” medan Johan avslutade med den känslomässiga balladen ”Mer än tusen ord”.

Tillbaka på hemmaplan

Kvällens gästartister var ingen mindre än Barbados med Mathias Holmgren i spetsen. För honom kändes det enbart tryggt att stå på sin gamla FF-scen.

I dessa tider verkar det som om varenda människa ska deltaga i Melodifestivalen och givetvis ska även Barbados delta och Mathias var lycklig:

– Lill-Babs ska ju vara programledare...

Nere i Greenroom satt Tobias och myste jämte Johan, som denna gång var bättre förberedd på att eventuellt ge svar på tal. Med glimten i ögat kommenterade Tobias glatt Mathias:

– Snygg kille tycker jag.

Johan fnissade och höll med men visade sig vara desto mindre nöjd med egna sånginsatsen:

– Jag blir så förbannad på mig själv att jag inte kan slappna av.

Tunga ballader

Under tiden hade juryn tagit den tid de behövde för att kunna sätta poäng på de tävlande. De visade sig vara extremt pratsugna så de tävlande fick därför ta emot en hel del kritik, både bra och dålig. Givetvis var våra vänner mest spända över poängen och veckans vinnare blev ingen mindre än Johan.

Eftersom Ulrika och Dajana hamnade i botten poängmässigt var det dessa två som framförde kvällens extranummer. Tjejerna hade valt var sin tung ballad och sedan var det upp till publiken att säga sitt. Efter att mentometerknapparna strulat klart kom resultatet som visade att Dajana med sina 67 procent fick stanna kvar i Fame Factory.

Vi tackar Ulrika för hennes medverkan i Fame Factory och önskar henne lycka till i framtiden.

Slutresultat från veckofinalen:

Anna Bergstrand