Pappa frias för treårings knarkdöd

avTT

NYHETER

En 26-årig man i Bohuslän slipper fängelse, sedan hans treåriga dotter dött av ett narkotikaklassat preparat.

Hovrätten för västra Sverige friar nu mannen från åtalet om vållande till annans död.

Flickan avled i maj förra året sedan hon fått i sig karfentanil, en starkare variant av drogen fentanyl. I pappans bostad hittade polisen också 135 milliliter av en vätska som innehöll karfentanil. Preparatet tillhörde flickans farbror, som var inneboende hos sin bror.

Pappan dömdes i Uddevalla tingsrätt till fängelse i ett och ett halvt år för grovt vållande av dotterns död. Enligt hovrätten är det klarlagt att flickan dog av karfentanil som fanns i bostaden. Däremot konstaterar rätten att det inte är klarlagt hur eller exakt när flickan fick i sig preparatet.

Foto: Micke Larsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hovrätten västra Sverige friar mannen efter dotterns död

Det är enligt hovrätten inte heller bevisat om och i så fall av vem som preparatet lämnats framme så att flickan fick tag på det.

Männen frias därför från att ha vållat flickans död. Precis som i tingsrätten döms pappan dock för bland annat stöld, men får straffet sänkt till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Farbrodern dömdes till i tingsrätten till tre års fängelse för grovt narkotikabrott, men döms nu för brott av normalgraden och får straffet sänkt till ett år och nio månader.

Dagens tre rubriker fredag 6 juli 00:29