Örnsköldsvik

Badhusen: Föräldrar tittar mer på mobilen än på sina barn

avJoanna Górecka

Föräldrar är så upptagna med sina mobiltelefoner att de lämnar barnen utan uppsikt. Nu överväger flera svenska badhus att införa ett mobilförbud, enligt SVT.

Under tisdagen fick en flicka räddas ur vattnet två gånger på en badanläggning i Örnsköldsvik efter att hennes mamma lämnat henne obevakad. Händelsen blev uppmärksammad av personal på flera badhus som larmar om att föräldrar och mobiltelefoner är ett växande problem.

Föräldrarna tittar nämligen i allt större utsträckning på mobiltelefonen istället för att ha uppsikt över sina badande barn.

– Mobiltelefonerna är ett stort problem, föräldrarna har ibland mer uppmärksamhet på skärmar än på sina barn, säger Maria Wermelin, på Eddahallen i Skellefteå till SVT.

Lyfter frågan om förbud

På Eddahallen i Skellefteå har det gått så långt att man överväger ett skärmförbud på badhuset. Och även i Lycksele ser man en oroande utveckling.

– Det medför en risk att tillsynen av barnen blir sämre, och om problemet växer kommer vi att lyfta frågan om förbud, säger Ingegerd Åslund, enhetschef för Bad i Lycksele till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM