”Vänner och släkt älskar det här köket”

Av: Helena Aro

Publicerad:
Uppdaterad:

Lindas och Eriks garage blev en skönhet i valnöt

1 av 4 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Köket i valnöt kommer från Kungsäter kök och kostade cirka 74?000 kr. Köksön är platsbyggd och kostade ungefär 14?000 kr. Barstolarna i köket kommer från www.vitaknutar.se.

Gästhus med lyxigt kök rimmar inte.

Men Linda och maken Erik förvandlade garaget till ett litet dröm­boende. Och gästerna stortrivs!

Linda möter mig på uppfarten med ett brett leende och en glad skara barn runt benen. Det vita gästhuset på gården rymmer mer än någon kan tro.

Som ett lyxigt kök i valnöt med öppen planlösning till vardags­rummet som även har hemmabio. All inredning går i vitt och brunt vilket känns både stilrent, varmt och välkomnande på en och samma gång.

–?Från början var här ett garage, men vi ville ha ett ordentligt gästhus som våra släktingar och vänner kunde bo i, berättar Linda.

Mycket kök på liten yta

Linda och Erik var överens om både stil och färgval.

–?Vi ville ha mycket kök på liten yta, bra kvalitet och enkel utformning, samtidigt som det skulle kännas luftigt och ha kontakt med resten av rummet, säger hon.

Valnötsträets varma färg och ådringar ger mjukhet till det annars stilrena köket och rottingstolarna ger en lite afrikansk känsla med sina flätade sitsar. Båda är extremt nöjda med resultatet, men mest nöjda är nog gästerna som sover över.

–?Vänner och släktingar älskar huset och det brukar vara de som bjuder oss på frukost, skrattar Linda. Det är oftast här nere vi hamnar när vi har fest eller myskvällar framför den stora hemmabion.

Förutom det fina köket finns det ett härligt badrum med badkar, och ett sovloft med dubbelsäng – allt som en gäst kan önska sig!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN