Nyheter

Allt för dig som gillar mossa och vågor

Av: 

Zendry Svärdkrona

Vildmarksmässan bjuder på allt för dykaren, paddlaren och klättraren.
Vildmarksmässan bjuder på allt för dykaren, paddlaren och klättraren.

NYHETER

Under tre dagar blir det klättring, kajakvolter och fiskemodevisning på Stockholmsmässan. Allt om Stockholm byter några ord med Erik Rådström, som är projektledare för äventyret.

Svenska flugfiskemässan firar 10 år, och entusiaster från flera länder kommer.

Vad är det som händer i helgen egentligen?

— Det är två mässor i en, Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan. Båda riktar sig till folk som gillar friluftslivet, som gillar att vara ute i naturen. Vildmarksmässan är en bred mässa, för både amatörer och proffs inom dykning, paddling, klättring, sportfiske och annat spännande och stimulerande. För till exempel klättring täcker mässan allt för den som gillar vandring i Hellas och för den som drömmer om klättring i Himalaya.

Flugfiskemässan firar ju tio år i år, hur firar ni det?

— Vi satsar lite mer, är lite bättre än förra året, men det tänker vi ju bli nästa år också. Flugfiskemässan är lite mer specialiserad än Vildmarksmässan, det kommer flugbindare hela vägen från England för att vara med, några av världens finaste flugfiskespön visas. Allt för den inbitne flugfiskaren och för den som bara är nyfiken. Är man intresserad av att lura den där fisken på kroken så kommer man trivas.

Ni ska ha modevisning med flugfiskekläder, hur funkar det?

— Det blir en liten catwalk och hela paketet. Modellerna går upp på scen och så berättar någon om plaggen. Det är ju viktigt vad man har på sig och inom flugfisket finns till exempel skor som ser ut som vanliga skor men som är helt vattentäta.

Är det som farmor sa alltså, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder?

— Javisst, vad var det du ogillade med friluftstimmarna på gympan när du var liten? Att det kliade, att du svettades, att det var obekvämt. Om man är ute i naturen i rätt kläder så kan du koncentrera dig på upplevelsen.

Om du bara fick göra en sak på mässan, vad skulle du välja?

— Om jag hade tid, det har jag ju inte, skulle sätta mig ner vid paddlingsscenen och lyssna på föredrag om paddling, för att lära mig. Jag är riktigt sugen på att paddla.

Freestylekanotisten Mats Wålstedt ska ju göra en uppvisning med bland annat volter i poolen, är det sånt du vill lära dig?

— Haha, ja kanske.

Hanna Eriksson

Allt om Stockholm

Erik Rådström

Vildmarksmässan och Svenska Flugfiskemässan

Publisert: