SVT-medarbetare försvunna i öknen

NYHETER

Två SVT-medarbetare är försvunna i Kalahariöknen i Botswana sedan i lördags morse. De var ute på en utflykt men kom aldrig tillbaka till sitt hotell.

SVT-medarbetarna arbetade för ett biståndsprojekt och utbildade kollegor i tv-journalistik, skriver Resumés nätupplaga och SVT text.

De var ute på en privat utflykt med hyrbil och skulle ha återvänt till sitt hotell i går kväll men gjorde inte det. Nu har SVT kopplat in den svenska ambassaden för att sköta kontakten med lokala myndigheter. Polisen har under dagen sökt de två kvinnorna.

– Det har inletts ett mycket intensivt arbete för att hitta de försvunna, men det har inte kommit några nyheter under kvällen, säger Åsa Arvidsson på UD:s pressjour till aftonbladet.se.

SVT:s Leif Hedman, som arbetar i samma biståndsprojekt, säger till svt.se att kollegorna skulle besöka nationalparken Kutse Game reserve. Han berättar också att det den senaste tiden har regnat extremt mycket i området.

– Det är väldigt djup sand på vägen och när det nu har kommit så mycket regn är det stor risk att man kör fast, säger han.

De anställda i Kutse game reserve är regelbundet ute och letar efter kvinnorna och deras bil. Området är 2.600 kvadratkilomter stort. Man ska också se om svenskornas bil registrerats vid någon av parkens inpasseringskontroller.

Projektet är ett biståndsprojekt i regi av Sveriges radio, som gick ut på att bygga upp public service-radio och -tv i Botswana.

Enligt Resumé har SVT hållit krismöte och vd:n Christina Jutterström har kontaktat UD:s Hans Dahlgren.

Robert Triches