”Bobby sa: Straffa mig då, döda mig”

NYHETER

Styvfadern svarar på polisens frågor

Foto: kroppen låg i ladan Den döde tioåringen förvarades i ladugården, inpackad i svarta sopsäckar, innan han slutligen dumpades i Lovsjön utanför Jönköping.

Ur dialogförhören i förundersökningen framkommer oerhört makabra detaljer.

Fram träder bilden av en långdragen process där tioårige Bobby har plågats oerhört.

Styvfadern svarar på polisens frågor.

Styvpappan: Jag öppnar Bobbys dörr och säger ”god natt då, Bobby”. Men jag får ingen reaktion. Så då går jag in i rummet och säger något högre... och då ropar jag på mamman. Men det är tyst i huset. Och det finns inget tilbakaroop, nej ingenting. Jag kommer upp i rummet. Hon säger ingenting, hon lägger sig på knä. Jag frågar ”vad är det som har hänt, vad är det som händer”. ”Inget.” Jag säger att Bobby är iskall, men hon säger ingenting, ingenting.

Förhörsledaren: Du har ju tidigare berättat att du inte har någon förklaring till att ni hittade kräks utanför huset morgonen efter Bobby dog och att du inte har någon rimlig förklaring till varför han bara var naken i sängen eller bara hade kalsonger i sängen.

S: Mmmm (pust)

F: Har du någon annan förklaring eller någon fundering som är kopplad med att mamman visste att han redan var död?

S: Det är... att det har hänt något... under kvällen när jag varit i ladugården eller vedboden. Om Bobby hade varit ute... och hon tagit av kläderna.

Styvpappan berättar också om sitt och sambons bisarra sexliv med inslag av sadism och där hon brukar bli bunden. Också Bobby utsattes för denna terror. I rollspelet mellan styvfadern och mamman var hon den undergivna.

F: Vad innebär det att vara undergiven, till exempel vara bunden och mera?

S: Ja, få smisk.

F: Vara undergiven, det innebär också att, om man gör något fel, vad händer då?

S: Ja, bestraffning.

F; Då är det bestraffning, och hur ser bestraffningen ut?

S: Ja, smisk.

F: Har det hänt att Bobby vid något tillfälle har blivit bunden?

S: ...det har hänt flera gånger.

F: Har du varit med och bundit honom?

Trots flera frågor om detta nekar styvfadern till att ha bundit Bobby. Han uppger att det hela tiden är mamman som bestraffar Bobby genom att binda honom med bland annat tejp.

Styvfadern säger också så här om relationen mellan mor och son.

S: När hon skällde och de hade sådana här diskussioner, då sa ju Bobby ”straffa mig då, straffa mig då, döda mig då”.

Det framgår att föräldrarna brukade bära ut Bobby naken eller bara i kalsonger och lägga honom i snön när han var olydig.

F: Sista gången som han är ute i snön som du så att säga hjälper till, det är när han strax därefter dör, det stämmer va?

S: Det är samma dag, ja.

F: Hur länge har ni honom då ute i snön vid det här tillfället? Det är väl då du också slänger över snö med händerna på det här sättet, va?

S: Ja, ähh (pust)

F: Hur länge är han ute i snön?

S: Ja, jag säger en till två minuter, det är inte mer.

Läs mer:

Tidigare: