Åklagaren kräver livstid för kannibalen

NYHETER

Armin Meiwes, 44, mötte sitt offer på internet

Den tyske kannibalen Armin Meiwes ler brett.

Något som är svårt att förstå med tanke på att han kan dömas till livstids fängelse för att ha mördat och ätit upp en man.

Själv anser Meiwes att han snarast utförde ett beställningsjobb.

Foto: Armin Meiwes i rättssalen.

Under rättegången mot den tyske kannibalen krävde åklagaren på onsdagen att Armin Meiwes skulle dömas till livstids fängelse.

I januari 2004 dömdes Meiwes till fängelse i åtta år och sex månader för dråp. Offret var en 43-årig man från Berlin som fick kontakt med kannibalen via en annons på internet.

Överenskommelse

Omedelbart efter domen meddelade åklagaren att han planerade ett överklagande till högre instans. Nu sitter Armin Meiwes åter i rättssalen, anklagad för mord.

Anledningen till att han tidigare fälldes för dråp och inte mord var att hans offer ska ha varit införstått med vad som skulle hända. Dödandet - och ätandet - var snarast att betrakta som en del i en överenskommelse mellan offer och gärningsman.

Meiwes och hans advokat hävdar även i den nya rättegången att mannen uttryckligen bad om att bli uppäten levande, rapporterar nyhetsbyrån AP.

”Behandlades som boskap”

Enligt kannibalens berättelse försökte den 43-årige mannen äta av sitt eget kött innan han dödades. Själv åt Meiwes av offrets kropp både före och efter dödsögonblicket, har han själv uppgett.

Åklagaren hävdar å sin sida att Armin Meiwes behandlat den 43-årige mannen som boskap, och använt honom för sina egna blodtörstiga syften.

Tidigare:

Mia Carron