Kvinna hittad mördad i tygbutik

NYHETER

Låg död på sin arbetsplats i centrala Göteborg

Vid 11.30-tiden på fredagen fick polisen larm om att en kvinna hittats död i en tygbutik i centrala Göteborg.

– Det råder inget tvivel om att hon bragts om livet, säger kommisarie Sven Albin.

Det är en 36-årig kvinna som hittades på fredagsförmiddagen död i en tygbutik i Göteborg.

Larmet till polisen kom klockan 11.22 på fredagen då butikens ägare, som bor en bit därifrån, kom till affären. Han påträffade kvinnan liggande död inne i lokalerna. Hon var anställd i butiken och är inte känd sedan tidigare av polisen.

– Nej, hon var en helt vanlig person, säger Sven Alhbin.

Polisen vill inte avslöja på vilket sätt kvinnan har mördats.

Butiken öppnade aldrig på morgonen

Tekniker arbetade i butiken på fredagseftermiddagen och för att hindra insyn hängdes skynken upp framför fönstren på den lilla butiken.

– En man som jag talat med säger att han såg en kvinna som stod framför en öppen kassalåda i butiken vid 15-tiden igår. Han säger att hon hade ett konstigt ansiktsuttryck, säger Aftonbladets reporter Karin Johansson som är på plats.

Enligt vittnen öppnade aldrig butiken på fredagsmorgonen som det var tänkt. Två flickor som kom till butiken vid 11-tiden på morgonen möttes av en låst dörr och en mörk lokal. Ingen av dem som äger butikerna i närheten, som Aftonbladet talat med, har sett kvinnan vid liv på fredagen.

Mördades vid 18-tiden på torsdagen

Polisen säger att kvinnan legat död sedan 18-tiden på torsdagen och söker personer som kan ha sett något misstänkt vid stängningstid på torsdagen.

– Det är en väldigt smal gata, det är knappt att två bilar kan mötas. Mitt över gatan ligger en byggnad utan fönster så det är ingen som har någon egentlig insyn i butiken, säger Karin Johansson.

Polisen vill att att alla som gjort iaktagelser kring platsen ringer 031-739 22 22.

Therese Holmberg, TT