En världsstjärna – med glimten i ögat

NYHETER

Så minns vännerna Putte Wickman

Anders Berglund, kapellmästare:

– Han har betytt enormt mycket för mig, framförallt under de senaste 10-15 åren när vi har samarbetat mycket. Han har varit en inspirationskälla både som människa och musiker. Han var en världsstjärna på sitt instrument, och det är en väldigt sorglig dag för mig, även om jag vetat om att han varit sjuk.

Jill Johnson, sångerska:

– Jag är lite chockad i dag, det har gått så fort på slutet och mina tankar går nu så klart till Sylvia och resten av Puttes familj - och alla musikerkollegor som haft glädjen att spela med honom under hans mycket långa karriär.

– Jag tillhör ju den yngre generationen i det sammanhanget, men jag är oerhört tacksam över att ha fått ta del av honom som musiker och människa i alla fall ett litet tag. Han har varit en enastående och oersättlig musiker och så otroligt charmig som person. Han charmade alla och hade alltid glimten i ögat.

Björn Skifs, musiker:

– Han var en världsstjärna som vi hade tur som fick behålla här i Sverige.

– Jag är jätteglad att jag fick äran och lyckan att lära känna honom och arbeta med honom. Han var över 80 år, men han var som en gosse, en spelevink. Han var en otrolig människovän.

Karin Henriksson, Mia Carron