Nyheter

Fem döda i helgtrafiken

NYHETER

Många har också skadats i trafikolyckor under midsommarafton

Midsommartrafiken fortsätter skörda dödsoffer. Vid 18-tiden hade fem personer avlidit och många skadats i olyckor.

Den första dödsolyckan skedde i Dingle där en kvinna körde av vägen. Enligt polisen ringde en bilist och meddelade att det skett en olycka och att en bil stod ute på en åker. När de anlände till platsen låg en kvinna på åkern utanför bilen, uppger Sveriges Radio Väst.

Av okänd anledning körde kvinnan av vägen, igenom viltstaketet och därefter voltade bilen ut på en åker. Kvinnan var död när polisen kom till platsen. Ytterligare två dödsolyckor och flera lindrigare olyckor inträffade på fredagseftermiddagen:

Umeå, Två personer omkom i en singelolycka. Personerna var på eftermiddagen ännu inte identifierade.

Etelhem, Gotland. Två personer omkom. Två personbilar krockade och sammanlagt fem personer färdades i bilarna. Ytterligare tre personer skadades allvarligt.

Kungälv, Västra Götaland. Tre personbilar var inblandade i en trafikolycka som orsakade köer och stillastående trafik men endast lindriga personskador.

Västmanland. En cyklist blev sent på eftermiddagen påkörd av en bil på riksväg 72.

Stora Mellösa, Örebro. En man, kraftigt berusad av droger och alkohol, körde av vägen och in i en lada i på fredagsmorgonen. När polisen kom till platsen berättade mannens sambo att han misshandlat henne, slagit sönder telefoner och hindrat henne från att lämna huset för att kalla på hjälp. Han ska också ha avlossat flera skott.

Norrköping. Två bilar kolliderade på E22:an strax innan klockan elva på förmiddagen. Ambulans kallades till platsen men personerna i bilarna verkade endast fått lindriga skador.

Husum, Örnsköldsvik. En kvinna körde av vägen och skadades lindrigt. Hon fördes till sjukus.

Alingsås. På riksväg 80 blev sju personer lindrigt skadade i en krock.

I stockholms län skedde ytterligare sex olyckor med lindriga skador.

Polisen rapporterar också att det kommer att fortsätta att vara långa köer i Västra Götalands län bland annat vid Stenungsund, Uddevalla och Munkedal.

– På alla anslutande vägar ut mot kusten räknar vi med långa köer idag, säger Daniel Gustavsson, vägtrafikledare på Vägverket på fredagen.

Therese Holmberg, TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd! Handla SPF, munskydd och allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter