”Tar semesterdagen som den kommer”

NYHETER

Det är många läsare som bara ska stanna hemma och ta det lugnt på sin semester. Åka och bada, påta i trädgården och ta dagen som den kommer.

Helene K skriver att hon gör det hon vill på sin semester. Hon tycker inte att det är svårt att säga till sina kollegor att: ”Jag ska bara slappa i solstolen. Jag har ingen ångest för att jag inte reser runt och stressar, det gör man ju jämt annars”.

Inga planer

Fia tar dagen som den kommer. Hon har inte planerat något förutom lite trädgårdsarbete.

Hon tycker att: ”Det bästa är att bara få vara - sola, bada, läsa, äta och dricka gott... Kanske en tur med bil och tält om andan faller på!”

Roland Persson har inga planer alls inför sin semester.

Han vaknar och tänker: ”Skall jag göra något idag? Och tar semesterdagen som den kommer: ”Man planerar ju de 11 övriga månaderna.”

Segla och surfa

John H ska rensa hjärnan med fyra veckors segling:

”Det finns inget så avstressande som segling, det går inte snabbare, med andra ord, man måste slappna av.”

Björn: ”Jag firar och stressar av min sommar och alla höjdpunkter i livet med kebab, sedan sätter jag mig gärna vid datorn och spelar eller kollar en film.”

Sex utan stress

Astra skriver att: ”Nu har man tid med sex och det är bra mot stress. Under resten av året blir det si och så med den saken.”

Jan Wagner önskar alla en trevlig sommar och skriver att han tar allt i sitt eget tempo: ”Tillåter inte mig att bli stressad. Det mår jag bra av!”

Inget alls

Cittra sitter i fyra veckor och väntar på att få börja arbeta igen: ”Folk planerar så mycket och jag klarar inte ens av det.”

Birgitta Wilén