Advokaten vill att mamman frias

NYHETER

”Hon försökte upprätthålla kontrollen”

Bobbys mammas advokat yrkade i sin slutplädering att hans klient ska frias från mordmisstankarna.

– NN (mamman) har inte varit likgiltig på ett sådant sätt att hon ska kunna dömas, sa advokat Anders Berggren i rätten i dag.

Mammans advokat började med att berätta om kvinnans förhållande till den man som så småningom kom att fungera som styvpappa åt Bobby.

Anders Berggren beskrev kvinnan som jagsvag, utsatt och ensam. Han pekade också på att mamman beskrivits som en omhändertagande mamma - tills hon träffade styvpappan, som i rätten påstått att det var hon som var den drivande i misshandeln mot Bobby.

– Inget visar att inte NN varit en tillräckligt bra mamma, sa Anders Berggren.

"Försökte behaga"

När styvpappan kom in i bilden upplevde mamman det hon drömt om, enligt advokaten. Ett liv med man och barn var så mycket värt att hon fann sig i att bli torterad och kontrollerad, menar han.

– Hon har haft känslor för XX (styvpappan) och har på olika sätt försökt behaga honom.

Advokaten argumenterade mot det åklagaren tidigare hävdat om likgiltighetsuppsåt. Enligt Anders Berggren var mamman inte likgiltig på ett sådant sätt att hon borde kunna fällas för mord. Advokaten hävdar att mamman försökt lindra misshandeln mot Bobby.

– Hon upplever ett hot som i mina ögon var reellt.

Dessutom hävdade advokaten, tvärt emot vad åklagaren tidigare påstod, att man mycket väl kan ha ett epileptiskt anfall utan att bita sig i munnen eller i tungan.

Tidigare:

Simone Söderhjelm, Mia Carron