Fixa trendköket för under 10 000 kronor

NYHETER

Nytt kök måste inte kosta skjortan

Foto: Välkomnande funkis Enkla grepp förvandlade ett praktiskt men tråkigt kök till ett snyggt funkiskök i varma färger.

Har du ett tråkigt kök som du längtar efter att göra om?

Det behöver inte kosta en förmögenhet eller vara så svårt.

Karin Myrenberg, känd från Kanal 5:s Roomservice, gick lös med kofot och färg – resultatet blev ett stilrent funkiskök i varma färger.

Urban Lennartsson har under en längre tid funderat på att göra om sitt kök men inte kommit till skott. Hem & Trädgård lät inredaren Karin Myrenberg ta sig an köket med en budget på 10 000 kronor. På två dagar blev det vita, urtråkiga köket retro, färgsprakande och hemtrevligt.

– Det blev verkligen jättefint. Det är helt otroligt att man med så enkla medel kan förändra kökets karaktär så tydligt. Jag hade aldrig kommit på det själv. Karin Myrenberg gjorde ett imponerande jobb och jag gillar verkligen den gröna färgen på luckorna och de mörka träbänkarna. Så snyggt! säger Urban Lennartsson.

För många luckor

När Karin Myrenberg såg köket för första gången kände hon snabbt igen alla 80-talsdetaljer. Plastknoppar, vita skåp och det fantasilösa kaklet.

– Det var funktionellt på något sätt men så tråkigt. Det första jag gjorde var att ge köksluckorna en ny färg. Jag ville få in lite höstkänsla och därför valde jag en mjuk och varm men samtidigt knallig olivgrön kulör, säger Karin.

Luckorna skickades på sprutlackering för en perfekt finish. När de kom tillbaka insåg Karin att det var väldigt många luckor, så hon ville bryta av med något.

– Jag limmade upp helt vanlig vaxduk på två skåp och alla lådor. Det blev genast mycket roligare och det sticker ut lite. Känns retro – vilket jag gillar väldigt mycket.

Karin har en förkärlek för diskbänkar i rostfritt och enligt henne är de både coola och oslagbara.

– Det är hederliga grejer och jag gillar den där brukskökskänslan. Det ska synas att det är ett aktivt kök där man verkligen jobbar.

Foto: Smart med vaxduk För att bryta av mot skåpsluckornas gröna färg limmade Karin Myrenberg vaxduk på lådorna och några av skåpen. Enkelt och smidigt.

Inredningsproffsets 5 bästa tips

Micaela Nordberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Inredning