Idolerna blev deras fans

NYHETER

16-åringarna som impar på Pet Shop Boys

Foto: West End Girls Isabelle Erkendal och Rosanna Jirebeck är tjejerna bakom duon West End Girls. På sin debutskiva tolkar de Pet Shop Boys - så bra att de blivit omnämnda i tysk radio. "Det är jättekul men lite sjukt", säger Isabelle Erkendal.

Debutalbumet är släppt.

De står på gästlistan när idolerna Pet Shop Boys spelar på Cirkus i kväll.

Haningetjejerna i West End Girls klagar inte över läget.

Isabelle Erkendal, 16, och Rosanna Jirebeck, 16, gör på albumet "Goes Petshopping" sina tolkningar av den brittiska popduons låtar. Singlarna "Domino dancing" och "West End girls" har fått stor uppmärksamhet i Sverige - och utomlands. Men tjejerna fick nyligen oväntade fans.

-Pet Shop Boys hade hört vår version av "Domino dancing" och sa i tysk radio att de gillade den. Det är jättekul men lite sjukt, säger Isabelle Erkendal.

Mimade ihop

Musiksmaken förde duon samman när Isabelle och Rosanna var åtta år. Hemma i Isabelles vardagsrum i Årsta havsbad mimade de ständigt till Pet Shop Boys-låtar. Förra året nappade ett skivbolag.

"Deppig håla"

Haninge har en stark musikscen med band som Florence Valentin och Suburban Kids with Biblical Names. Hur förklarar ni det?

-Det är en ganska deppig håla som kanske gör att man måste hitta på något. Som att starta ett band, säger Isabelle Erkendal.

I sommar väntar spelningar i Sverige och utomlands. Men i kväll finns det bara ett alternativ - Pet Shop Boys på Cirkus.

-Vi har bjudit gruppen på vår efterfest. Vem vet, de kanske kommer, säger Rosanna Jirebeck.

Tjejernas favoriter

Andra band från Haninge

Sofia Strandberg