Nyheter

Fotade könsorgan – med lärarens mobil

NYHETER

Tre gymnasieelever polisanmälda för ofredande

Den kvinnliga gymnasieläraren fick en obeghaglig överraskning när hon tittade på sin mobil.

Några av hennes manliga elever hade använt kamerafunktionen för att fotografera sina könsorgan.

Tre elever är nu polisanmälda för sexuellt ofredande.

Den kvinnliga läraren, som jobbar på en gymnasieskola i Hälsingland, hittade bilder på två studenters könsorgan i sin telefon.

Hon anmälde genast händelsen både till polisen och Barn- och utbildningsnämnden i kommunen. De har nu tagit beslutet att stänga av tre 18-åriga pojkarna från all undervisning fram till jul.

– Kommunen har en jämställdhetsplan och slår fast att sexuella trakasserier inte får förekomma. Det är viktigt med nolltolerans på det här området och detta är helt oförsvarbart, säger skolans rektor till tidningen Ljusnan.

Trakasserade skolkamrater

Enligt uppgifter till tidningen ska även en av eleverna ha gnuggat sin bakdel mot en annan lärare. Det har också funnits uppgifter om att kvinnliga elever varit utsatta för trakasserier från samma killar.

– Min personal mådde fruktansvärt dåligt och detta är inget man kan släta över, säger rektorn.

Efter att pojkarna blivit avstängda från skolan har kvinnliga elever börjat berätta om liknande saker och de börjar förstå att de inte behöver uthärda det.

– Det förekommer allt oftare, både på fritiden och i skolan, att flickor får utstå oönskad uppmärksamhet i form av bilder och textmeddelanden från mobiler, säger skolans rektor till Ljusnan.

Therese Holmberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter