Nyheter

Fader Daniel ”drev djävulen” ur nunna

NYHETER

Den 23-åriga kvinnan hängde tre dygn på ett kors innan hon dog

En präst låg bakom det mystiska dödsfallet av en 23-årig nunna i rumänskt kloster.

– Jag skulle driva djävulen ur henne, säger han.

Fader Daniel, 29, orsakade en 23-årig nunnas död på onsdagen. Ett vittne säger att nunnan blev straffad för hon kom ihop sig med prästen vid en gudstjänst.
Fader Daniel, 29, orsakade en 23-årig nunnas död på onsdagen. Ett vittne säger att nunnan blev straffad för hon kom ihop sig med prästen vid en gudstjänst.

29-årige fader Daniel Petru Corogeanu är den man som orsakade en 23-årig nunnas död på onsdagen, uppger AP. Irina Cornici hade nyligen blivit förflyttad till Den heliga treenighetens kloster och endast vistats där i tre månader när hon mördades.

Hon hängdes på ett kors, fastsatt med tunga kedjor. I munnen fick hon en trasa så att hon inte kunde skrika på hjälp, sedan lämnades hon att dö utan mat och vatten. Tre dagar senare var hon död.

”Guds vilja har skett”

Vid hennes begravning sade Fader Daniel att ett mirakel hade skett.

– Äntligen är Irina befriad från ondska, sade han.

Han påstod också att åskan som hördes utanför kyrkan var ”ett tecken från Gud” att Guds vilja hade skett.

Trots att Fader Daniel är mordmisstänkt insisterar han på att exorcismen var berättigad, men han medgav att han letar efter en bra advokat.

Åklagare i provinsen har åtalat Fader Daniel och fyra nunnor vid klostret för mordet och religiösa ledare sade att han inte fick hålla några gudstjänster så länge utredningen pågår. Om prästen och nunnorna döms, kommer klostret att stänga.

"Exorcism vanligt i ortodoxa kyrkan"

– Jag förstår inte varför journalisterna gör så stor affär av det här. Exorcism är vanligt i den rumänska ortodoxa kyrkan och mina metoder är inte alls okända för andra präster, säger han.

Fader Daniel har levt de senaste fyra åren i det isolerade klostret som ligger i bergen i de fattigaste områdena av Rumänien. De har varken haft rinnande vatten eller el.

– I er värld måste folk förstå att ondska finns. Personligen kan jag se i människors kroppsspråk och hur de talar om de är besatta, sade han till nyhetsbyrån AFP.

Inte psykiskt sjuk

Ännu är det inte helt klarlagt varför prästen ansåg att nunnan var besatt. Ett vittne säger dock att nunnan blev straffad för hon kom ihop sig med prästen vid en gudstjänst. Han ansåg att hon förolämpade honom inför församlingen.

Vissa uppgifter har gjort gällande att 23-åringen skulle ha varit psykisk sjuk men det tillbakavisas av myndigheterna.

Sedan kommunismens fall 1989 anses den ortodoxa kyrkan, som representerar 22 miljoner människor, vara den mest respektingivande institutionen i landet.

Detta är exorcism

Therese Holmberg

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu fortsätter sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter