”Stureplan har fått jobb och börjat betala skatt”

Foto: Abbe Ibrahim och Jesper Ahlbom inför 25-årsgräns på sin klubb - vårdad klädsel härnäst?
NYHETER

Statistiken säger att det aldrig funnits så många singlar i stan. 08:or är numera ensamma tills de är typ 100, och bittra röster hörs varje helg på Riche, Bistro Jarl och Hotellet när klockan börjar närma sig 02. "Vart ska vi ta vägen? Stureplan är ju bara för kids." Men med nya satsningen i gamla Halv Trappas lokaler med det passande namnet Solidaritet ser Barflugan en liten, liten ljusning. Stället, som redan fått epitetet "stans snyggaste" är öppet till fem, har en grym innergård och kanske det bästa av allt - minimiålder 25 år. Bakom står Caféets Abbe Ibrahim och Hotellets Jesper Ahlbom och deras mål sägs vara att sprida kärlek på Stureplan, att ge Stureplan ett lite varmare ansikte. Och uppenbarligen ett lite äldre.

Stureplan har nu inte bara tagit studenten, Stureplan har tagit universitetsexamen och fått jobb och börjat betala skatt. Solidaritet!

Nu är frågan: Kommer mogentrenden skjuta fart ytterligare, kommer någon Stureplansklubb återinföra gamla klassikern "Ålder 27, vårdad klädsel, ej blåjeans", kommer gin och tonic och styrdans att bli det nya svarta?

Den som går ut får se.

BAROMETERN

Barflugan